26 april

Hej!

Behöver man lära sig så avancerad matematik i skolan? undrade Anna. Räcker det inte med vardagsmatten? Skulle man inte istället kunna lära barnen framförhållning, hushållsprocesser och konversation...?

Mamma Carin tipsade om Jhumpa Lahiri, andra generationens indisk invandrare i USA, och hennes novellsamlingar Främmande jord och Den indiske tolken. Mycket läsvärt!

Dr Per Knutsson kollades i Kolla doktorn, dvs han fick symtomen och skulle gissa rätt sjukdom. Och det gick bra. Dagens bonus var att han själv drabbats av en åkomma, som vi la ut på vår hemsida och ni fick gissa på. Och det gjorde ni. Många fel, men också några rätt. Vinnare blev Rarra (åskguden, Lena Ekman i Göteborg och Ingmarie Andersson i Bollebygd. Och rätt svar var rosfeber.

Gabriella Heinz gav oss en modekoll på gympaskor, dvs de tre nivåerna godkänd, koll och impa!

Frukostklubben gästades av Anders Westgårdh och Inger Hayman. När är du verkligen här och nu, helt nöjd med att vara där? Vilken lokk vill du ha? Och hur vill du utsmycka det offentliga rummet? Allt fick sitt svar.

Christian Olsson gav oss veckans Sportkoll; hockey-VM, brasilianska damfotbollen, och snooker-VM.

Grannen Ulla lyssnade på Lisa Ekdahls nya skiva och älskade den!! 10 poäng, högsta betyg!

Ha det gott!

Anna och Tomas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".