3 maj

Hej!

Vad ska man göra med alla skojiga mail man får? Som det ligger roliga serieteckningar eller länkar till galna youtube-klipp i? Anna slits med problemet. När de kommer från nära vänner är det ju bara att säga till att man inte är intresserad, att de ska sluta skicka dem. Men de där kompisarna som man inte umgås så mycket med, som man gillar, men inte har så direkt kommunikation med…? Av mail att döma tycker många att det är ett icke-problem, dvs att det väl bara är att säga till. Och andra håller med Anna, fast utan att komma på någon bra lösning.
Mysteriet fortsätter…

Mamma Carin tipsade, Första Maj till ära, om arbetarlitteratur. Hon hade läst om en roman från 1958, Kurt Salomonssons Mannen utanför och tyckte att den var som en bra tv-serie från HBO. Modern, sorgsen arbetsplatsskildring. Finns kanske att köpa på antikvariat men säkert att låna på bibliotek. Nyskriven arbetarlitteratur finns i diktcykeln Efter arbetschema av Johan Jönsson.

Kocken Richard Waje sorterade sparrs, grön såväl som vit, enligt principen godkänd, koll, impa och vi fick tips om smörkokad, grillad, soppa på och risotto med tempurafritering.

Grannen Ulla hade läst Kattis Ahlströms nya tidning Kattis & Co som lanseras samtidigt med hennes tv-program. Sådär, kan Ullas omdöme sammanfattas. 5 poäng (av 10) för en sval och lite opersonlig produkt.

Frukostklubben gästades av Carin Ahlqvist och Lasse Väringer som redde ut problemet i ett läsarbrev: ska den konstansvarige på jobbet verkligen behöva köpa in chefens frus konst? Därtill berättade de när de drabbas av missunnsamhet och gav oss varsin klädfadäs.

Vårt arga modeoraklen Gabriella Heinz berättade vad som gäller och absolut inte gäller inom badmodet denna säsong. Flip flops, rostbiffsbränna och plastpåsar går absolut bort. Annars ska man gärna se ut som en marinbiolog alternativt Ursula Andress. Neonfärger eller beiga och bruna hud- och jordtoner. Och det finns baddräkter för alla kroppar.

Glöm inte att varje vecka avslutas med en söndag. Som startar med

Mannheimer & Tengby.

hejdå!

Anna och Tomas

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista