Ordvitsar och chockbesked


Hej!

I halvårsrapporten från husdjursfronten kunde Tomas berätta att dvärghamstern Salt i veckan har avlidit i sviterna efter sin andra tumör. Han avled på operationsbordet. Dvärgkaninen Patti efter en stad på Sicilien mår dock bra, fast är självklart ledsen.

Dr Philm tipsade om filmer som handlar om historiska personer. Underrubriker: Jesus, Hjältarna och Kulturpersonligheterna. Tipset är som handlar om skådespelaren som gjorde vampyren i den klassiska filmen Nosferatu. Var han vampyr själv?

Veckans ordvits i dagstidningarna hittade Peter Apelgren i Dagens Nyheter. En artikel om bästa cykelpump hade rubriken:

Dr Per Knutsson fick testa sina kunskaper i Kolla doktorn och klarade också denna gång att gissa sjukdomen utifrån symtomen. Dessutom gick det rekordsnabbt.

Familjerådet i Törneby-Lundell försökte komma på vem som är surast i familjen.

Grannen  hade kollat på SVT:s nya livsstilsprogram Trädgårdsfredag. Och gav det betyg.

I  var det premiär för nya medlemmen Maria Näslund, journalist och krönikör på Expressen. Tillsammans med Anders Westgårdh avverkades ämnena: 3 knep att bli en bättre människa, Vilken kändis vill du gifta om dig med?, och Vad kan man strunta i den här veckan?

 handlade om handboll, handboll och Bayern-München-sammansvärjningen!

Och Tomas hade sett en av de hittills tre Kurt Wallander-filmerna på engelska, med Kenneth Branaugh som Wallander. Habil brittisk tv-deckare med lite för mycket datafixade bilder.

Nästa vecka kör vi så det ryker igen!

Anna och Tomas