Veckans hot och Svarta Bandet

Hejsan!

Idag försökte Anna att få oss att samlas runt en gemensam rädsla. På 70-talet var det Narkotikasprutan som satte skräck i samhället. Idag lutar det åt att Veckans Hot är den penicillinresistenta bakterien.

 tipsade om böcker med katter i huvudrollen och Peter Apelgren levererade Veckans ordvits i DN -"Hur Farao byggdes Cheops?"

I diskuterade Ulf Benkel och Carin Ahlqvist bl.a om hur man beter sig när man har sorg. Man får gå på fest, men man kanske skulle införa en liten svart rosett att bära på kavajslaget -Svarta Bandet. Dom föreslog också två nya yrkesgrupper att göra dockusåpa på: Floristen och Begravningsbyrån.

I veckans Kolla doktorn delades det inte ut några poäng alls. Men det berodde inte på Doktor Knutsson som var proffesionell som alltid utan på Anna. Tomas var däremot redig och tipsade om boken Flat earth news av Nick Davies.

Christian Olsson var i studion för att leverera Veckan och berättade bl.a om åtta maskerade män, Bayern-Munchen sammansvärjningens död och elektronisk doping. Och i  kunde det häpnadsväckande konstateras att det finns inga större problem med föräldrar.

Hejsan!

Tomas & Anna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista