1 av 13
2 av 13
3 av 13
4 av 13
5 av 13
6 av 13
7 av 13
8 av 13
9 av 13
10 av 13
11 av 13
12 av 13
13 av 13

Kika in under sändning

Välkommen in på en tjuvkik i studion där Anna och Tomas sänder Mannheimer & Tengby på söndagar. Ser kanske inte riktigt ut som du tror...

Avslappnat värre. Tomas och Anna sänder från spetsen av Kanalhuset i Göteborg, sittandes i varsin liten fåtölj. Den blå backen fyller Tomas alltid upp med kaffe, koppar och vattenkanna innan programmet drar i gång klockan 08.05.


Tomas Tengby in action.


Anna Mannheimer in action. Rent tekniskt funkar det så att de har lurar på sig, som de hör varandra i och pratar i.


Till varje sändning finns en tekniker som ser till så att till exempel musiken startar när den ska och ringer upp mamma Carin när hon ska ge boktips. Den här söndagen var det Jan-Olof Leandersson som sitter längst fram i bilden.


När det är sportkoll kommer Christian Olsson på besök. Så här ser han ut. Och då kan ju var och en konsatera att det alltså INTE är trestegshopparen Christian Olsson som medverkar i programmet.


I radiovärlden finns det något som heter Apelsin. Det är ett papper med runda cirklar, där varje cirkel står för en timme. Inuti cirklarna står saker som "Ullas mediekoll" och "Ordvitsarna i DN", på olika ställen så att programledarna ska hålla koll på när de olika programpunkterna ska komma.

Här sitter Tomas med sitt anteckningsblock och sin Apelsin, det enda arbetsmaterial som behövs under sändning.Man kan väl tillägga att Apelsinerna för Mannheimer & Tengby inte är speciellt detaljerade, så där på minuten. Det ska finnas gott om utrymme för Anna och Tomas att bara vara spontana och prata om allt möjligt de inte tänkt prata om.

"Nej, jag tycker bara det är roligt" svarar Tomas på frågan om han någonsin är nervös för att prata i radio.


Två personer ur frukostklubben kommer alltid till Mannheimer & Tengby-studion. De får slå sig ner i de två andra fåtöljerna. På den här bilden syns Carin Ahlqvist och Ulf Benkel

Carin Ahlqvist och Ulf Benkel, två av medlemmarna i Frukostklubben.


En del lyssnare har undrat om de är ett par. Nix, det är de inte. Men de är rätt fina ihop.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".