Foto: Malin Dahlberg/SR.

Ulf Benkels drömvän: Eddie Izzard

När Ulf Benkel fick frågan om att sitta i Frukostklubben ställde han först motfrågan om de var säkra på att de verkligen ville det. Det var de.

Ålder: 44 år.
Familj: Sambon Margreth.
Sysselsättning: Frilansjournalist.

Vad tänkte du när Anna och Tomas bad dig vara med i programmet?
- Precis det jag skrev i mitt svarsmejl till dem: "Är ni säkra på att ni verkligen vill det?" Och så tänkte jag att det lät som ett oerhört roligt uppdrag. Vilket visade sig stämma.

Hur känns det minuten innan Frukostklubben drar igång?
- För det mesta precis lagom nervöst.

Hur förbereder du dig?
- Syresätter hjärnan genom att cykla till radiohuset. Eller åtminstone promenera sista biten. Och så försöker jag komma på något vettigt att säga om veckans ämnen.

Då blev jag överraskad...
- När Mia Höglund Melin väldigt självutlämnande berättade att hon talat ut med sin bästa kompis. Det var fint. Att Anna tyckte att Michael Jackson borde göra ett PSA-test var också rätt otippat.

Då blev jag full i skratt...
- Inte bara full i skratt utan även full av beundran blev jag när Inger Hayman kom till Frukostklubben med tre (3) kompletta synopsis till uppföljare på filmen Casablanca:

Det var en miss när...
-
 Jag trodde att det skulle bli folkstorm när jag tyckte att Bob Dylan borde sluta göra musik, men de svavelosande mejlen från rasande 40-talistfarbröder tycks ha uteblivit.

Då skämdes jag...
- När matexperten Tomas informerade mig om att de frukostvanor jag haft de senaste 30 åren (yoghurt, müsli och kaffe) är fullständigt felaktiga och "helt borta". Jättepinsamt att få reda på det på det sättet:

Det ångrar jag att jag sade...
- Jag svarade Nick Hornby på frågan om vilken kändis jag skulle vilja vara kompis med. Det är ju ett jättetråkigt svar. Dessutom kom jag efteråt på att jag mycket hellre skulle vilja vara polare med Eddie Izzard.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".