28 februari 2010

10 kontorsbud: "Ha inte begär till din nästas hålslag"

"Ha inte begär till din nästas hålslag" och "missbruka inte kontorets toalett" är två av våra nu totalt gällande tio budord för kontoret. Skriv ut, klistra upp och håll dig till dem!

1. Du skall inga andra matlådor ha än dem du själv orkar bära hem igen.

2. Du skall inte missbruka kontorets toalett, ty företagsledningen kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar kontorets toalett. (Lämna inga spår efter dig på toaletten. Det måste inte stå med i ens arbetsbeskrivning för att man ska byta rulle på toaletten.)

3. Tänk på att hålla arbetsplatsen helig. (Grundregel: En arbetsplats är en arbetsplats: inte ett hem, inte ett hotell, inte en lekplats, inte en krog.)

4. Visa aktning för dina arbetskamraters intelligens, och prata med dem istället för att skriva löjliga anonyma lappar. (Din mamma jobbar inte här…)

5. Du skall inte tokprinta. (Ta hand om dina utskrifter annars slänger jag dem åt helvete.)

6. Du skall inte begå mobiltelefonsignalsbrott. (Det borde finnas en lag mot tokroliga ringsignaler.)

7. Du skall inte skrika. (Om du vill prata, gå fram till den du vill prata med istället för att gallskrika över hela landskapet.)

8. Du skall inte vissla falskt mot din nästa. (Det finns faktiskt aldrig någon anledning att vissla i ett kontorslandskap.)

9. Du skall inte ha begär till din nästas mjölk. (Å andra sidan får du aldrig bli så löjlig att du skriver ditt namn med tuschpenna på ett mjölkpaket, det är bara för lågt.)

10. Du skall inte ha begär till din nästas dator, eller hans häftapparat eller hans halstabletter, hans hålslag eller hans penna eller något annat som tillhör din nästa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista