Foto: Al Behrman/Scanpix.
DVD-Sara

Tre filmer med sporthjältar

För att hedra sporttemat på dagens program har DVD-Sara plockat fram tre sköna sportfilmer, för den som vill titta på något aktivt hemma i tv-soffan. En film om en blivande sporthjälte, en om en outtröttlig och en om en ofrivillig sporthjälte.

3. Blivande sporthjälte: Bull Durham. Må bra-film om en ung, ganska blåst basebollspelare. Det man inte har i huvudet får man ha i benen - eller i armarna, i det här fallet. Han är en mycket begåvad pitcher. Susan Sandon spelar cool katt som väljer ut en halvstjärna i basebollaget att ha som älskare varje år, och just det här året blir det vår hjälte.

2. Outtröttlig sporthjälte: Trion från Belleville. Fransk, tecknad film nästan helt utan dialog. Handlar om cykelmästaren Champion, som coachas av sin farmor. Mitt i ett lopp blir han kidnappad till New York, och farmodern följer efter för att leta rätt på honom. Vuxenfilm som även funkar för barn som kan tänka sig lite udda filmer.

1. Ofrivillig sporthjälte: Skruva den som Beckham. Fotbollsfilm om två unga tjejer i London. En av dem har indiska rötter och hennes familj tycker inte att det är helt lämpligt att hon spelar fotboll. Hon ska hellre lära sig att laga riktig chapati, linda en sari och sköta ett hem. Men hon har fotbollen i benen... När ungdomsfilmer är så här bra klår de vuxenfilmer med marginal!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".