Foto: Jessica Gow/Scanpix.

"Den biologiska klockan är i osynk"

Är det inte konstigt att tonåringar, som skäms för allt och inte har tålamod att låta något vara i fred, får finnar? När en åttioåring hade klarat det fint. Anna har skapat en ny biologisk ordning.

Den biologiska klockan är i osynk. Exempel:

- Akne tas bäst om hand genom att lämnas i fred. När får man finnar? I tonåren, då man är som mest otålig och skäms för sitt utseende.

- När man är dement blir man glömsk och springer runt och letar efter allt som man tappar bort. Men åldern gör ju knappast kroppen piggare. Springa runt och leta efter saker får man alltså göra med rullator och trötta ben.

- Att föda barn är ofta en smärtsam upplevelse som resulterar i bristningar och stygn i de nedre regionerna. Men det finns en ålder då man föder relativt smärtfritt: Nämligen de yngre tonåren. Alla som känner en femtonåring vet att det inte är en bra idé att skaffa barn i den åldern.

Slutligen: döden. Dör man i åttioårsåldern är ofta barnen i femtioårsåldern. I den åldern behöver man inget arv. Däremot trettio år innan det, när man flyttar hemifrån och inte har hunnit göra någon karriär, då passar ett litet arv bra.

Här är alltså Annas förslag till en ny ordning:

Åttioåringar borde få akne, demens drabba elvaåringar, barnafödsel passa trettioåringar och arv borde hoppa över en generation så att man lämnar arv till sina barnbarn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".