Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix.
Brev från en lyssnare

Yta istället för djup

Frukostklubben: ”Vilken värld lever du i Maria?”
7:51 min

Maria skriver till Frukostklubben för att få råd och det gäller hennes son. Tidigare kunde han ägna fritiden åt att arbeta för Amnesty. Men sedan han träffade sin flickvän är detta borta och nu kan han istället ägna en hel dagen åt att prova jeans. Läs brevet och hör Frukostklubbens svar till Maria.

Hej Frukostklubben!

Brukar lyssna på era kloka råd och nu behöver jag ett. 

För ett år sedan träffade min 22-åriga son sin flickvän och det har förändrat hela hans liv till det sämre skulle jag vilja säga. Min son var en entusiastisk fritidsledare som dessutom lade ner mycket tid på Amnesty och Fältbiologerna, det är nu helt borta. 

Min son och hans flickvän ägnar istället all tid åt varandra eller att t ex en hel dag gå och prova jeans, en dag när min son egentligen skulle varit på sitt jobb. 

När jag försöker ta upp detta svara alltid flickvännen med uttryck som allt har sin tid, får aldrig direktkontakt med min son, känns som flickvännen står emellan oss och talar både för sig och för honom. 

Saknar min "gamla" son så mycket och börjar tycka riktigt illa om hans flickvän.

Många hälsningar

Maria

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".