Liza Minnelli som Sally Bowles i filmen "Cabaret". Foto: Warner Bros / Scanpix.

DVD-Sara om källare med flera möjligheter

DVD-Sara: "Vissa går utan underbyxor medan andra testar partnerbyte".
10 min

Temat för denna söndag är källare. I den första filmen som är Lukas Modyssons "Tillsammans" fungerar källaren som en tillflyktsort för en mycket frustrerad man.

Filmen handlar om ett 70-talskollektiv, men mannen i källaren är ingen kollektivmedlem utan en man som lever i en mer borgerlig miljö.

Nästa film handlar om källaren som ett gömställe för perverser och förbjudna lustar och begär. Det är förstås "Pulp Fiction" av Tarantino. Alla personerna i filmen är totalskruvade i ett fantastiskt rikt persongalleri. Riktigt bra är det tycker DVD-Sara som rekommenderar de som inte sett den att göra det.

Den tredje källaren står för verklighetsflykt och det är filmen "Cabaret" med Liza Minnelli i huvudrollen. Det är tidigt 30-tal och nazismen har ännu inte helt tagit över. Liza Minnelli jobbar på en Cabaré i en underbar ekivok källare där det finns många underliga figurer och i källaren låtsas man lite som att det inte pågår ett krig därute.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista