Hamnar du bredvid Magnus Betnér kan du med fördel prata om Whisky. Foto: Anders Wiklund/Scanpix.se
Niklas Andersson

Ståupparna laddar för att köra ut på motorvägen

Niklas Andersson: "Vi gör ett nerslag i humorsverige och ser vad som händer just nu"
13 min

Niklas Andersson ger en skojarkoll och på godkänd koll bör man veta att Anna Mannheimer snart har premiär på "Kids", en föreställning som hon gör tillsammans med sin man.

På godkänd nivå bör man också veta att Svenska standup-galan 2013 nyss gått av stapeln och årets manliga komiker blev Johan Glans och den kvinnliga blev Babben Larsson.

På koll-nivå skall man veta hur en ståupp-komiker arbetar just nu. Niklas Andersson beskriver det som att man kör på påfarten till motorvägen för att snart växla upp och köra i 110. För snart är det höst och innesäsongen startar. Nu vill man smyga in och titta på sina kolleger för att se vad man själv kanske bör skriva om. Märker man att en annan komiker är inne på samma ämne som man själv kan man dela på ämnet, du tar den biten och jag den.

De som i höst som kommer att sätta upp egna shower är förutom Anna och hennes man tex Magnus Betnér, Sorhan Ismail och Babben Larsson.

Niklas avslutar med impa-nivån som handlar om att att ge några tips på samtalsämnen ifall man skulle hamna bredvid en komiker vid någon middag.

Hamnar du bredvid Henrik Schyffert är det träning, fotografering och jakt som gäller. Sitter du bredvid Özz Nujen kan du prata om fotboll hela kvällen, men du måste fingera att du håller på antingen Liverpol, AIK, Napoli eller Barcelona. Babben pratar gärna om hundar medan Magnus Betnér vill prata om Whisky, pooker och betting,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista