Phyllis Dorothy James, mer känd som P.D. James är idag 93 år gammal. Foto: Fredrik Persson/TT
P:D: James

"Böjelser och begär" - en bok med många misstänkta

7:09 min

Anna Tullberg från Sveriges Radios kulturredaktion som nu också presenterar böcker i det här programmet har idag dammat av en bok som stått i hennes bokhylla i 25 år.

Det är P.D James bok "Böjelser och begär" som handlar om Kommissarie Dalgliesh som drar sig tillbaka efter att ha skrivit en poesibok.

Men så lätt kommer han inte undan mord. När ett mord inträffar som verkar ha kopplingar till ett kärnkraftverk dras han in i en av de svåraste mordutredningarna i sin karriär.

Anna har fortfarande kvar starka minnen av boken som hon läste första gången1989. Handlingen utspelar sig i Norfolk på Englands östkust nära ett kärnkraftverk. Det här är en bok skriven några år efter Tjernobylkatastrofen.

Anna tycker särskilt om författarens anknytningar till brittisk historia och kultur som ger boken ett djup och gör den så minnesvärd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista