Foto: SVT

Helsteka djur är lättare än man tror

Matkollen: Att helsteka djur är ju grundläggande matlagning från stenåldern
6:35 min

Idag handlar Matkollen om helstekta djur. Godkänd nivå skulle enligt Rikard Waje vara en helstekt kyckling fylld med citron och basilika.

Skall man upp på koll-nivå så är det en ekologisk majskyckling som gäller och som enligt Rikard både är smakrikare och saftigare.

Själv helsteker Rikard gärna fisk som tex piggvar, det här är en imponerande kollnivå tycker han.

På Impa-nivån lägger han ett helstekt lamm han en gång gjorde. En jättegryta, ett litet lamm och en tillagningstid på åtta timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".