Ur filmen "Boyhood". Här är huvudrollsinnehavaren Ellar Coltrane 6 år gammal. Foto: AP/TT
Ur filmen "Boyhood". Här är huvudrollsinnehavaren Ellar Coltrane 6 år gammal. Foto: AP/TT

DVD-Sara om ett stycke liv

"Det blev ju dansfest här"
13 min

DVD-Sara dansar i studion till American Pie och berättar om veckans filmtema "Ett stycke liv". Det handlar om en film om Laleh och den spektakulära spelfilmen Boyhood som följer en pojke under 12 år. 

Filmen "Jag är inte beredd att dö än" handlar om artisten Laleh, och det är en musikdokumentär som inte är som en vanlig musikdokumentär.  

– Av någon mirakulös anledning får det här oprövade kortet Laleh producera själv, efter att ha ratat en rad producenter. Och tar hem årets grammis även för bästa producent. Jag ryser, säger Sara Wennerblom Arén.

Den andra filmen Boyhood är en mycket uppmärksammad spelfilm som dyker upp efter jul på DVD. Den handlar om pojken Ellar Coltrane som tittarna får följa under hela hans uppväxt. En film som också tog 12 år att spela in, då de följer honom på riktigt. 

– Plötsligt ser man en liten pubmusch, det har börjat växa mustach på honom, och så ser man att det är på riktigt. Det är så snyggt skött. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".