Så gjorde jag nyheten i morse

Måste bekänna att jag tjuvstartade det här arbetet redan i förra veckan. Bland annat kontaktade jag Lindesbergs kommun och frågade om det gjorts några Lex Sarah-anmälningar i deras äldrevård i år eller i fjol. Det var så jag hittade de uppgifter som blev vår nyhet i morse om de gamla som inte kom ur sängen i våras.

Här kan du läsa mer om Lex Sarah, lagen som gör de anställda inom äldrevården skyldiga att anmäla om verksamheten inte fungerar:

Nyheten i morse fick Ingalill Gustafsson att skriva så här på den Facebook-sida Sveriges Radio Örebro har: 

"Det är inte klokt hur det ser ut på våra äldreboende,på ena stället blir dom lämnade åt sitt eget öde nattetid,det andra misshandlade,& det tredja kommer de inte upp ur sängarna dagtid..på tiden att larmen tas på allvar,Ordentlig utbildning... på vårdpersonal,tillräckligt med personal anställda..uppdatera kunskaperna med täta kurser för personalen..Inte vill jag att mina föräldrar ska ha det så på äldre dar,jag har själv arbetat i äldrevården så jag vet hur det är men det finns inga ursäkter till att inte ta hand om de gamla på ett värdigt sätt."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista