Prinsessan privat - sagan om sanningen

Han var den som avslöjade Victorias och Daniels förhållande 2002. Expressens hovreporter Johan T Lindwall har skrivit boken "Victoria - Prinsessan Privat".

Johan skriver avslöjande om kronprinsessan som privatperson och skillnaden mellan den offentliga och privata bilden av henne.

Avslöjade förhållandet

I prologen till boken tecknar Johan T Lindwall en bild av en söndagsmiddag hos kungafamiljen.

Kungen lagar fläskfilé, lyssnar på Sveriges Radio P4 och dricker whiskey. Victoria berättar om förhållandet med Daniel Westling och möts av iskall tystnad. Vad som är fiktion och vad som är verklighet är inte glasklart. Johan var ju inte där när det hände. Eller?

Johan T Lindwall har gjort sig ett namn också för att han var den som i svensk press avslöjade Victorias och Daniels förhållande 2002. För Lotta Bromé berättar om hur har fick ett tips om relationen mellan gymkillen från Ockelbo och kronprinsessan men att han först inte kunde tro på att det var sant.

Daniel tog steget

I boken får vi också avslöjat för oss hur Daniel tog steget från vänskap till något mer - att det var Daniel som frågade om en dejt och att de sedan gick på bio.

Vi får också veta mer om hur svårt det sedan var för Daniel Westling att bli accepterad av Victorias vänner och familj och att han till och med hånats av kretsen kring Victoria.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista