Trollhättan ger bröllopspresent

Få kommuner i vårt område har bestämt om de ska ge en bröllopspresent till kronprinsessan Viktoria i juni. Bara i Trollhättan har man bestämt sig för att ge en gåva.

Trollhättan är den enda kommunen som redan sagt ja. Det gör de efter en uppmaning från Skövde kommun som vill att alla kommuner i Västergötland ger 5 000 kronor till handikappidrott, eftersom kronprinsessan Victoria är hertiginna av Västergötland.

– Vi skänker en slant till välgörande ändamål. Som en gåva, hon är ju hertiginna av Västergötland så de kan ju vara en fin gest, säger Gert-Inge Andersson (S) som är kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan.

Många ställer sig frågan varför de ska lägga skattepengar på en bröllopspresent.

– Vi gör detta nu och jag vet inte hur många av de andra kommunerna som tänker göra det samma eller något liknande, säger Gert-Inge Andersson.

De andra två kommunerna i vårt område som hör till Västergötland, Lilla Edet och Vänersborg har inte tagit ställning än, men de kan tänka sig att följa Trollhättans exempel.

Sanna Johansson
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".