Kungen och Drottningen framme efter åskoväder - Foto: Claes-Johan Larsson

Kungaparet har landat i Brasilia

Kungen och drottning Silvia har nu landat i  Brasiliens huvudstad, Brasilia, 3 timmar försenade på grund av ett åskoväder.
P4 Extra

På flygplatsen i Brasilia väntade en militär hedersvakt på Kungaparet, berättar P4 Extras utsände, Claes-Johan Larsson.
- Under pompa och ståt sköts salut för det svenska kungaparet som verkade opåverkade av åskovädret berättar Claes-Johan Larsson som följer statsbesöket för P4 Extra.

Kungaparet skulle vid ankomsten ha invigt en fotoutställning om Brasilens huvudstad Brasilias 50 års jubileum. Men på grund av åskovädret och förseningen tvingades kungaparet att ställa in det planerade besöket.
Vid 21.30 tiden, svensk tid begav sig istället kungaparet direkt till ett möte med svenska näringslivsdelegationen med försvarsminister Sten Tolgfors och socialminister Göran Hägglund i spetsen istället.

I morgon onsdag (svensk tid) kommer kungaparet att besöka den Brasilianska kongressen för att senare på dagen avlägga ett officiellt besök vid Brasiliens högsta domstol.
Senare på eftermiddagen ger Brasiliens president Lula da Silva en lunch för kungaparet i Itamarady palatset i Brasiliens huvudstad Brasilia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista