Monica Järnkvist framför Ockelbos monter på turistmässan i Göteborg. Foto: Niklas EK

Ockelbo satsar vidare

Ockelbo kommun drar nu i helgen igång sin storsatsning för att locka till sig massor av turister. Bland annat har en ny hemsida lanserats www.love.ockelbo.se

Det är fyra miljoner som ska satsas under ett år och kommunledning hoppas på många besökare.

I helgen pågår årets turistmässa i Göteborg, TUR 2010 och Ockelbo har skickat en stor delegation för att marknadsföra regionen och kommunen. För första gången samlas dessutom länets olika kommuner under ett och samma namn, Ockelbo med grannar!

Ockelbo med grannar är en ettårig satsning där Ockelbo är den kommun som ska gå i bräschen för Gävleborgs turistsatsning. Region Gävleborg satsar tre miljoner och Ockelbo satsar en miljon i ett första skede. Dom fyra miljonerna som satsas på turism ska generera besökare till hela regionen men framför allt till Ockelbo.

Utöver det tillkommer också ca två miljoner i ökade personalkostnader.

Men hur satsar man miljoner utan att exploatera fam. Westling, vilket man sagt att man inte vill göra. Hur kommer man att agera när frågan om guidade turer runt Westlings hus ställs?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".