Nu blir det bara mer…

Man börjar ana proportionerna nu, för det har börjat torna upp sig vid horisonten. Det väller fram och fylls på, som en annalkande storm och det här är bara början av bröllopsrapporteringen. Precis när jag trodde, att det kommer kanske inte att bli så farligt det här med media och med bröllopet. Vad fel jag hade. Det blir mer än vi någonsin kunde tro eller ens ana. Det kommer att bli så mycket bröllop i media att Sverige kommer att stanna, vare sig vi vill det eller inte.

 Hör bara vad SVT ska sända, Gomorron Sverige kommer att sändas från Strömkajen i Stockholm i två veckor före bröllopet. En specialversion av Det kungliga bröllopet direktsänds från Operans tak hela bröllopsveckan. Den 19:e juni sänder man från tidig morgon till klockan ett på natten... Puh...  Det var bara SVT... sen kommer radion och TV4 också. Det är ett bröllop bara, visserligen kungligt, men känns inte där som lite mycket? En liten, liten smula för mycket?  Jag menar, hur många saker finns det att rapportera om inför bröllopet? Jovisst det finns en hel del, men jag tvivlar på att det räcker till all denna sändningstid. Det känns som om det kommer att bli en hel del utfyllnad. 

Vi kanske får se ett reportage om lutningen åt sidorna på Storkyrkans gång, som följs upp med tre experter som diskuterar risken att Victoria eller Daniel ska snubbla på väg upp mot altaret beroende på lutningen eller så kommer någon matexpert som kan läsa in dolda republikanska tecken i bröllopsmaten eller några stilexperter som kommer med tips till Daniel om olika sätt att snöra herrskor. Ni tror att jag skojar?  Vänta bara... ingenting kommer att vara omöjligt. 

Visserligen har hovet startat sin bröllopssite nu, men den svämmar ju inte direkt över av information. I det här läget känns det som hovet skulle behöva ge ut ett häfte, tjockt som en amerikansk roman, varje dag, för att tillfredsställa behovet av fakta hos media. Jag är inte ens säker på att det skulle räcka, för att fylla upp allt sändningsutrymme och tidningarnas bröllopsspecialer. Redan nu har jag märkt att folk har börjat backa och tycker att det börjar bli för mycket. Hur ska det då bli om tre veckor när media och press slår knut på sig själva för att hitta vinklar så att det räcker till alla bröllopsspecialer?

Jag skulle inte bli förvånad om antalet som vill införa republik, ökar ju närmre den 19:e juni vi kommer. Inte för att man egentligen har ändrat åsikt, utan bara för att man är så trött på allt som gäller bröllopet. Jo, jag tror att många är intresserade av det hela, men jag tror också att det finns gränser även hos de mest entusiastiska.      

Det kommer att bli väldigt mycket bröllop. Kanske skulle media ha tänkt efter lite före. Bara för att man kan betyder inte att man måste. Varför är det så? Pendeln stannar till slut i mittläget i praktiken, men inte i verkligheten, då befinner den sig alltid i någon extrempunkt.
Tyvärr...
Pontus Enhörning