Kronprinsessbröllopet

Bröllopsmiddag på äldreboende

De boende på Lintjärns och Ullerudsgårdens äldreboenden i Forshaga kommun kommer att få äta bröllopsmiddag på lördag. Det serveras bland annat Toast Skagen och fylld fläskfilé.
Sveriges Radio Värmland

Kostenheten i Forshaga kommun uppmärksammar det stundande kronprinsessbröllopet genom att laga bröllopsmiddag för de boende på Lintjärn och Ullerudsgården på lördag den 19 juni.

– Det var vår kokerska Kerstin Blomgren som kom med den här idén. Vi brukar ju laga Nobelmiddag för våra äldre i samband med Nobeldagen och tyckte att bröllopsidén var så bra, säger Maria Källström, kostchef i Forshaga kommun.

I veckan skickades en inbjudan ut till de boende på Lintjärn och Ullerudsgården. Med en romantisk typografi på inbjudan presenterades en festlig trerättersmeny tillsammans med en klassisk bröllopstårta som avslutning.

Middagen serveras på lördag klockan 13. Kommer man ha hunnit äta färdigt innan bröllopsceremonin drar igång?

– Det tror jag. Förhoppningsvis sitter man mätt och belåten och dricker kaffet och äter bröllopstårtan då, säger Maria Källström.

Så här ser bröllopsmenyn ut: Förrätt: Toast Skagen med röd stenbitsrom, varmrätt: Fylld fläskfilé med portvinssås och ugnsrostade rotfrukter, dessert: Vaniljpannacotta med flädermarinerade jordgubbar, kaffe och bröllopstårta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".