Hugo Westling. Foto: Hasse Persson SR Gävleborg

Hugo Westling spelar på bröllopet

När kronprinsessan Victoria och Daniel Westling gifter sig kommer en rad artister att uppträda. Malena Ernman från Sandviken är en artist som är med på bröllopet. Helen Sjöholm, Lisa Nilsson och Per Gessle är några andra bjudna gäster. Vi kan i dag avslöja att också en av Daniel Westlings släktingar kommer att spela på bröllopet.
SR Radio Gävleborg

Det här är Hugo Westling - 80 år - som spelar fiol. Han är Daniel Westlings pappa Olles kusin.

Och Westlings spelmän kommer att spela när alla gäster och brudparet själva går in i Storkyrkan på lördag.

Hugo Westling berättar att det var Daniel själv som ringde och ställde frågan:

- Jag tänkte fråga dig - kan vi räkna med att Westlings spelmän ställer upp och spelar på vårt bröllop? Ja, det kan du räkna med för det vill jag hemskt gärna göra. Och så sa jag att jag har gjort en bröllopsmarsch till Victoria och dig. - O, den vill vi gärna höra, hade han sagt, berättar Hugo Westling.

Vad tycker du om att du har fått det här uppdraget?

- Det finns ingenting som kan konkurrera med det här. Det är ett hedersuppdrag och vi tycker alla tre som ska vara med att det är det bästa som har hänt någon gång, säger han.

Ja, Westlings spelmän står alltså för musiken när kronprinsessan Victora och Daniel Westling från Ockelbo gifter sig i Storkyrkan i Stockholm på lördag.

Och Hugo Westling tycker att kronprinsessan har gjort ett riktigt kap.

- Daniel är en riktig toppenkille! Han är ingen slarver och super inte, Han är en stilfull person och jag tycker att Victoria har all heder som har fäst sig vid honom, avslutar Hugo.

Martin Hult
martin.hult@sr.se

Hasse Persson
hasse.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista