Elever guidade studenter

Internationella studenter som studerar vid Växjö universitet fick idag en guidad tur av elever från Tegnérgymnasiet i Växjö. Elever som läser språk & turism på Tegnérgymnasiet ska lära sig hur det fungerar i arbetslivet och lärare Emma Bengtsson valde då att låta dom genomföra en guidad tur i Växjö stad.

– Det är för att eleverna ska få prova det i praktiken. Det är så att man måste öva och träna, det är så man växer och stärks, säger Emma Bengtsson.
Therese Torstensson är är en av eleverna som fick guida dom internationella studenterna. Hon var nervös i början men när hon väl var färdig tyckte hon att det hade gått bra. Hon berättar att hon tycker det är viktigt att utländska elever får information om staden de studerar i.
– Jag tror det kan vara viktigt. För det är sådana punkter som kan vara bra att kunna och hitta i Växjö som man kan använda som mötesplatser om man ska träffa kompisar. Eller helt enkelt så kan det vara roligt att veta när man kommer till en ny stad, säger hon. Sonja från USA tycker också det är viktigt. Hon säger att hon vill kunna berätta för sin familj när hon kommer hem om staden och landet hon har studerat i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".