Blogg: Nödvändiga förstärkningar i Troja!

Bloggare: Thomas Hermansson, Radiosporten

Efter dagens fjärde förlust (av fem möjliga) på hemmais samlades delar av Trojas styrelse med dyster blick uppe på pressläktaren. Jag tror de redan hört vad spelarna tycker: "Börja med att skaffa en back".

Spelare efterlyser också mer fokus på försvarspel under träningarna. Dessa två synpunkter till trots så är ändå spelarna klara över att det mesta sitter i bristen på självförtroende.

Visserligen skall man vara försiktig med att jämföra tränings- och tävlingsmatcher. Men att det spel och den form laget visade under försäsongen bara skulle vara som bortblåst när allvaret började är otänkbart...

Nej, jag är övertygad om att det behövs med av händelser under och emellan matcher som kan bryta negativa trender.

Kort sagt: Ännu fler aktiviteter från båset under spel och (mer av) mental coaching som komplement till den fysiska träningen. Även aktivitet från styrelsen så att sportchefen Jerry Andersson får "grönt ljus" för defensiv förstärkning. Det sistnämnda är jag övertygad om att ja redan fått klartecken till.

Vad tycker du?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".