Ishockeyvinster för Växjö Lakers, Troja och Tingsryd

Tack vare en kalasstart och 2-0 efter första perioden, kunde Växjö Lakers vinna mot Oskarshamn med 6-2 i den allsvenska ishockeyn. Ett derby som kunde varit bättre både spelmässigt och när det gäller intensiteten. Men rättvisan i reslutat går inte att opponera sig emot. Växjös André Persson gjorde första och sista målet i matchen.

Det sa pang bakom Oskarshamns mpålvakt Timo Leinonen redan efter 41 sekunders spel, André Persson gjorde målet - trots att Växjö Lakers hade en spelare mindre på banan. Efter 2-0 i första periodpausen gjorde Växjö Lakers vad man skulle, kontrollerade spel och motståndare och släppte till ganska lite farligheter bakåt. Märkligt nog gjorde Växjölaget ännu ett mål i numerärt underläge. Och Oskarshamn presterade samma sak, box-play var väl inte tränarnas favorit i den här matchen.

Vinster för Troja och Tingsryd
Tittar vi på divison 1, vann Troja/Ljungby den svåra bortamatchen mot formstarka Jonstorp med 6-3. Karl Helmersson, den löftesrike, svarade för tre av Ljungbylagets mål och Troja behåller tredjeplatsen, fortfarande fyra poäng efter tvåan Pantern. Tingsryd hamnade i underläge hemma mot Olofström med 0-1 efter en period men kunde sedan gå ifrån till en 5-2-seger och leder fortfarande serien. Backen Anders Olsson gjorde come-back i TAIF efter fem års i USA och Italien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".