Drömstart för Tingsryd på vägen mot Allsvenskan

Tingsryd vann mot Örebro på bortais med klara 5-2 i första matchen i play off 1 till kvalserien till HockeyAllsvenskan. Det betyder att OM Tingsryd också vinner fredagens hemmamatch mot Örebro, är TAIF klart för play off 2.

Redan  från första perioden visade Tingsryd att man var det bättre laget. Visserligen hängde Örebro med skottmässigt, men spelmässigt var det väl egentligen aldrig något snack om vart segern skulle gå efter Marcus Joahnsons 0-1 i första perioden.
I andsra avdelningen avgjorde Tingsryd matchen på drygt tio minuter genom mål av i tur och ordning Anders Åkesson, Niclas Fogström och Peter Andersson fram till 0-4. Ett par av de tre målen i period två var av högsta kvalitet också spelmässigt, 0-2 och 0-3 kom efer vackra anfall.
Visserligen reducerade Örebro till både 1-4 och 2-4 men så satte Niclas Fogström det sista målet med sex minuter kvar att spela. Målet kom i power play eftersom Örebrobacken Mathias Olsson satt utvisad. Jodå, det är lika med före detta Tingryds-(!) och Växjöspelaren...
Fredag kväll gäller alltså för Tingsryd, vinst då också mot Örebro och då väntar play off 2. Kanske mot Mariestad, som överraskande pulvriserade Pantern i Malmö med 6-0, 4-0 efter första perioden. Mariestad har också chansen att gå till play off 2 hemma på fredag kväll.

Åseda utmanar Alvesta
I kvalet till ishockeyns division 2 var Åseda nära att slå tillbaka Alvesta på sin hemmais. Men matchen slutade 2-2 och de båda länslagen har sju poäng efter tre omgångar, Virserum och Wettern är akterseglade i den här kvalgruppen. Kvalserien vänder i och med den kommande torsdagsomgången, vilket betyder returmöte Alvesta-Åseda.