1 av 4
2 av 4
Thiago Junio Irias Goncalves
3 av 4
Adriano Amorim
4 av 4
Felipe Lima och Thomas Holm

25 maj Sambafotboll i Ytterhogdal

Biljetten till Sverige kostar en halv årslön.Thiago och Adriano från brasilianska fotbollsklubben Minasgerais drömmer om en proffskarriär i Europa, och i Ytterhogdal får de chansen att spela och visa upp sig.

                                                                   

Tomas och hela Ytterhogdal tar emot brassarna med öppna armar - för byn behöver ungdomar, och fotbollslaget YIK vill tillbaka till fornstora dagar i division 3. I P4-dokumentären Sambafotboll i Ytterhogdal hör du om byn som lever upp med brassarna som kommer varje vår. Och om killarna som satsar allt de har - och litet till - för att få spela för en europisk klubb.

Lyssna på programmet utan musik

Ingrid Marklund är reporter på SR Jämtland, med uppdrag att skildra vardagen i hela Jämtlands län.
- Jag har varit reporter på radio, TV och tidningar i 36 år och blir fortfarande överraskad varje dag! 
- Vart jag än åker på mina reportageresor möter jag en dramatik i vardagen. Som på fotbollsplanen i Ytterhogdal, där det handlar om mycket mer än bollspel. Slår man sig ner på en bänk vid planen ser man glädje, avundsjuka, drömmar, besvikelser - och vänskap mellan unga människor från två världsdelar.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista