21 december Skottet i Granhed

Jordbrukaren Janne Karlsson ligger och sover gott i sin säng i Södra Granhed när plötsligt en gevärskula far genom husväggen och träffar Janne i tinningen.

Kudden täcks av blod. Ute ligger Harpsundssjön stilla. Vem var det som sköt? Och varför? Frågorna är lika många och outredda idag som för fem år sedan. Följ med till Granhed, granne statsministerna sommarresidens, och möt bröderna Karlsson, eller Cartwright som de också kallas.
- Det händer ju inte att man ligger och blir nästan dödad i sängen, säger Annika som vände sig om i sängen en morgon och hittade sin sambo Janne blödandes från huvudet.

Malin Jansson
- Jag har jobbat med radio i ett par år på SR Malmö. Först och främst är jag sportansvarig men jag jobbar också som reporter och programledare. Det är mötet med människor och berättandet som är drivet för mig.

Jag bor i Malmö sen tre år tillbaka men är ursprungligen sörmlänning. Janne Karlsson och hans osannolika historia kom jag i kontakt med genom min pappa som känner Janne från skogs- och jordbruksbranschen. Kontrasten av att stå på hans gårdsplan med lugnet, enkelheten och naturen så närvarande och att höra om den helt otroliga händelse han varit med om gjorde mig säker på att detta var en historia värd att berätta. Få filmmanus överträffar dramaturgin och det otänkbara i den här dokumentären.