Mångfald

Sveriges Radio ska vara ett företag där olikheter i samspel är en tillgång. Alla medarbetare har samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter oavsett kön, etnicitet, trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.

Sveriges Radios program ska som helhet präglas av demokratins grundidéer och principen om alla människors lika värde. Vi ska till exempel ta ställning för fri åsiktsbildning och ta avstånd från eller bemöta uttalanden som strider mot dessa grundidéer. Att hävda principen om alla människors lika värde innebär bland annat att ta avstånd från rasism liksom all form av diskriminering.

Sveriges Radio vill främja arbetet med mångfald inom företaget, både inom programutbudet och i personalarbetet. Den kulturella mångfalden ingår numer som en naturlig del i såväl verksamhetsplanering som uppföljning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista