Radioapans banankalas är en ny app från Sveriges Radio riktad till vår yngsta publik.

Välkommen på banankalas!

Radioapans nya barnapp är mer lek än spel. Nu finns den att ladda ner gratis för surfplatta och smart telefon.

När Radioapan tar klivet ut från webben in i en ap-app är det barn i åldern 3-8 som är målgruppen. I Radioapans värld är det kalas-tema som gäller. Här kan man baka en tårta, blåsa upp ballonger och måla vimplar.

-Barnappen är till för de yngsta. Uppdraget vi fick var att göra en app som är mer lek än spel, berättar Kristina Perez på Barnwebben/Digitala Medier som har varit med och tagit fram ”Radioapans banankalas”.

Appen består av olika små uppgifter men inget är på tid eller med poäng.

- Vi vill att man ska kunna göra saker i sin egen takt och det ska inte ha med prestationer att göra. Den som använder appen ska komma nära Radioapan och hans vänner.

En målsättning har varit att appen ska kunna användas off-line och att den ska vara lätt att ladda ner. Ett annat mål är att göra Radioapan och Barnradion mer känd. Därför har det varit viktigt att man ska känna igen sig från sajten, både när det gäller grafik och ljud.

”Radioapans banankalas” är gratis och finns både för Iphone och Ipad samt smarta telefoner och surfplattor med Android. Sök på ”Radioapan” i Appstore eller i Google Play.

Appen är framtagen i samarbete med Sveriges Radios appbyrå Doberman.

 
 
 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".