Maria Maunsbach
Foto: Julia Lindemalm

Maria Maunsbach, programledare Ligga med P3

Inga ämnen är tabu i sex- och samlevnadsprogrammet Ligga med P3 och som programledare gäller det att inte vara pryd.

 

 ̶  Om man är intresserad av ett jobb som det här är det bra att vara duktig på formulera sig i skrift eftersom det är väldigt mycket text som ska skrivas. Programmet bygger ju på text, det är inte så att vi bara sitter och pratar, säger Maria.

 ̶  Jag tror också att man måste vara aktiv i väldigt många olika kanaler, synas på olika sätt.

Jag själv har hållit på med scenpoesi en del och var ju med i programmets panel. Överhuvudtaget tror jag det är bra att röra sig olika sammanhang och vara aktiv i sociala medier. Ligga med P3 är både en webbsida, ett radioprogram och en podd.

 Hur fick du ditt jobb?

̶ ̶  Det är lite speciellt för jag blev headhuntad, ombedd att söka jobbet när jag gick socionomutbildningen. Dessförinnan var jag med i en panel i programmet och var väldigt intresserad av ämnet. Jag skrev en del om relationer på Facebook och det hade säkert betydelse för att jag fick jobbet.

 Vad är det bästa med att jobba på Sveriges Radio?

 ̶  Att det är public service, att vi kan göra ett så exklusivt och snävt program och att det finns utrymme för att experimentera och prova olika saker. Vi har stor kreativ frihet inom vårt snäva ämne, det finns plats för sagor och alla möjliga sätt att ta sig an ämnet. Jag tycker också om det här ämnet, det är väldigt kul att varenda dag få grotta ner sig i relationer, som är det mest centrala i människors liv. Sedan har vi väldigt bra lyssnare som är interaktiva så det är mycket kommunikation med dem. Radio är ett jätteroligt medium, att få berätta med ljud och använda rösten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".