Nystart för OBS och OBS Magasin i P1

Det klassiska OBS i P1, Sveriges Radios program för utländsk och svensk idédebatt, får ny form och redaktion nästa vecka.

OBS får större utrymme en gång i veckan i ett 45-minuters magasin varje onsdag med utrymme för samtal och diskussioner i kontroversiella frågor. Den första veckan blir det ett samtal om vad som sker med rättssamhället när den senaste tidens friande våldtäktsdomar leder till demonstrationer.

- Vi kommer att både kliva rätt in i aktuell debatt och bidra med nya röster och perspektiv, men också ge utrymme åt det som inte talas om och åt dem som i vanliga fall inte hörs, säger Mikael Olsson Al Safandi, ny programledare.

Att återkommande belysa också internationell idé- och samhällsdebatt är något OBS även kommer att fortsätta med.

- Ämnen och perspektiv som diskuteras utomlands kan ge helt annan förståelse, men också andra ingångar och lösningar till vad vi tror är bara svenska problem. Utblickar kan ”syresätta” svensk debatt, säger Mikael Olsson Al Safandi.

Det nya OBS har sin huvudredaktion i Malmö, men bidrar gör också Måns Hirschfeldt och Maria Götselius, programledare och producent vid kulturredaktionen i Stockholm. Victoria Greve och Helene Alm är reportrar i Stockholm och Luleå. Robert Jakobsson är redaktör på sociala medier.

Sändningstid: OBS, 15 minuter, måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar kl. 13.20-13.35. OBS Magasin, 45 minuter, onsdagar kl. 14.03-14.50.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista