P2 Logo

Vi söker program till sommaren 2018

Nu söker vi program till sommaren 2018. Den här gången söker vi enbart program till P2. P1, P3 och P4 söker ingenting för tillfället.

SR P2 efterlyser programförslag till sommartablån 2018 när Musikrevyn har uppehåll – 10 till 12 veckor på söndagar kl. 12.00-14.00.

Vi tänker oss en programserie som vänder sig till en P2-publik som inte nödvändigtvis lyssnar på P2 dagligen. Vi hoppas att de ska bli intresserade av att lyssna oftare på kanalen. Formatet får gärna sticka ut mot övriga program i tablån och väcka nyfikenhet.

Musikandelen är hög (minst 75%) och programmet är inte tänkt att innehålla reportage eller förinspelade intervjuer, men man kan kanske ha med någon gäst.

Programmet är förproducerat och inte direktsänt.

Huvudspåret är klassiskt men P2s övriga genrer (jazz, trad, nyskapande inklusive elektroniskt) kan “hälsa på”. Gärna med en profilerad och personlig programledare.

Ton och tilltal ska vara lättillgängligt och passa lyssnare under 50 år.

En genomarbetad tanke om hur programmet ska nå lyssnare på andra sätt än genom traditionell FM-lyssning ska finnas. Produktion utanför Stockholm är önskvärt men inget krav.

 

Skicka ditt förslag till programforslag@sverigesradio.se  senast den 2018-01-15

Eventuella frågor besvaras av elle-kari.hojeberg@sverigesradio.se

Använd mallen nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".