Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Vår journalistik

Publicerat fredag 2 juni 2017 kl 10.06
Reportern Dimitri Lennartsson. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Reportern Dimitri Lennartsson. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Sveriges Radio är ett public service-företag, precis som Sveriges Television och Utbildningsradion. Vi arbetar i allmänhetens tjänst och finansieras genom att publiken betalar en radio-och tv-avgift. Vårt arbete inom hela företaget ska präglas av oberoende och bedrivas självständigt i förhållande till såväl staten som politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Vår journalistik

Vi sätter trovärdigheten främst. I vårt dagliga journalistiska arbete arbetar vi på olika sätt för att leva upp till publikens förtroende. Vi är måna om att ge en bred, mångsidig och nyanserad bild. Vår strävan är att publicera det som är sant och relevant. I ett akut nyhetsskede kan det ibland vara svårt att få alla uppgifter bekräftade av förstahandskällor. Vi ska då tydligt berätta vad som är bekräftat och vad som är obekräftat.

Vi arbetar opartiskt. Vi värnar det demokratiska samhällets grundtanke och alla människors lika värde men tar i övrigt inte ställning i olika frågor. Vårt uppdrag är att granska, bevaka och skildra hela samhället. Våra program ska präglas av mångfald och spegla hela landets befolkning. Vi har ett omfattande regelverk att följa, till exempel radio- och tv-lagen, sändningstillståndet och yttrandefrihetsgrundlagen.

Om du är missnöjd med vårt innehåll, kan du vända dig till Granskningsnämnden för radio och tv. Nämnden prövar om innehållet i radio- och tv-program följer de regler som finns för sändningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".