Elisabeth Adolfsson, nyhetspresentatör. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio.

Elisabeth Adolfsson Greijer

Nyhetspresentatör
elisabeth.adolfsson@sverigesradio.se
Tel: 021-495 25 79

Vem är jag
Journalist, jurist, vegetarian, mamma, sambo, lantis och hundägare. Entusiastisk hemmaodlare som älskar att laga mat och baka. Har nästan alltid radion "i örat." 

Vad gör jag på jobbet
Arbetar på den så kallade "desken" - vilket innebär att jag presenterar P4 Västmanlands nyhetssändningar. Det är en utmaning att presentera våra nyheter på ett intressant och engagerande sätt; det handlar om både innehåll, ordval och tonfall. Vid sidan om sändningarna som hörs i radion, arbetar jag en hel del med att publicera nyheterna på webben med text, ljud och bilder. Jobbet som nyhetspresentatör är ofta intensivt och stressigt. Det handlar ofta om sekunder - och nyheterna är alltid direktsända. Det passar mig bra!

Har också fått äran och förtroendet att tipsa och uppmuntra andra nyhetssändare inom Sveriges Radio genom att hålla kurser i nyhetspresentation.

Favoritprogram på radio
Många! Lyssnar mycket och vill rekommendera SR Play-appen i mobilen, där kan man lyssna när man vill och kan.

Favoriter är: Spanarna, Radioföljetongen, Radioteatern, Radiopsykologen, På Minuten, Studio 1, Kropp och själ, P3 Dokumentär, Människor och tro, Medierna...

Dold talang
Kan prata och läsa baklänges.

Mitt motto
Ta väl hand om den lilla 3-åring du har kvar inom dig själv, någonstans...och var snäll mot andra också!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista