Liselotte Mellesmo, programledare
Liselotte Mellesmo, programledare Foto: Samira Jonsson Orfanidis/Sveriges Radio

Liselotte Mellesmo

Programledare/reporter
liselotte.mellesmo@sverigesradio.se  
Tel: 021-495 25 67

Vem är jag?
Om du är Grytaunge och gick på Gideonsbergsskolan eller Rudbeck på 80-talet är jag säkert din gamla skolkamrat.

Numera är jag en tvåbarnsmamma, iakttagande och intresserad. Jag kan se rätt så reserverad ut, men skenet bedrar.

Vad gör jag på jobbet? 
Programledare och reporter på Morgon i P4 Västmanland.

Bästa radiominne
Fick, flygrädd och sammanbiten, flyga SK-50 med "Botte" Svensson, som var 80 år gammal vid flygtillfället. Planet, en Saab Safir alltså, hade bara en motor och stod till vardags på ett flygmuseum. Botte hade lovat undvika fallande lövet och rollar och loopar, vilket han tack och lov heller inte utsatte mig för. Det blev en härlig flygtur. (Inte ett ljud gick att använda i radion efteråt, dock. Försök föra ett samtal i ett flygplan får ni se själva.)

Sämsta radiominne
Har fortfarande svårt att gå på grund av blåsorna under vänsterfoten sedan Gösta och jag gick på glödande kol 27 april 2011 efter Göstas strålande idé som i radion gick under rubriken: "Hjärnans makt över kroppen". http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2985&artikel=4475510

Om jag vore ett djur vore jag
Det finns de som säger att jag vore en Leonberger. För att du ska slippa slå i hundlexikon kan jag berätta att de är stora, starka och håriga. Svenska Leonbergerklubben uttrycker det såhär:

"Som sällskapshund skall rasen vara en behaglig, följsam och orädd följeslagare i alla livssituationer. Till de karaktärsegenskaper som krävs hör framförallt:

  • Självsäkerhet och suverän oberördhet
  • Måttligt temperament (med bl a leklust)
  • Beredvillighet att underordna sig
  • God inlärningsförmåga och uppmärksamhet"
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista