Marcus Carlsson. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio.
Marcus Carlsson. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio.

Marcus Carlsson

Dagproducent/reporter
marcus.carlsson@sverigesradio.se
Tel: 021-495 25 54

Vem är jag?
Växte upp i utkanten av staden Kolbäck, strax efter att bostadsområdet slutat och gått över i skog, hästhagar och åkrar. Bor idag i Västerås och har tänkt fortsätta med det ett bra tag till. Älskar att detaljlyssna på musik med tillhörande texter och för gärna oväsen själv i bandet Änglar Krigare Banditer.

Vad gör jag på jobbet?
Reporter och dagproducent. Reporterlivet innebär ibland att jag borrar ner mig i kommunala handlingar och ibland snabbt rycker ut och rapporterar från någon händelse. Som dagproducent arbetar jag tillsammans med redaktionen med vad som händer under dagen och nästa morgon.

Favoritmusik
En tid gällde nästan bara svensk punkrock. Sedan kom visor och progg in i bilden. Idag tar många olika musikstilar upp mina öron och band som Entombed och Asta Kask varvas med Säkert, Tom Waits, Roffe Ruff och…Mora Träsk.

Favoritbok
Limpan av Allan Edwall.

Hit åker jag på semester
Semestrar gärna i Sverige under sommaren och vintern. Har jag möjlighet åker jag gärna utrikes under hösten och ska jag välja något jag vill se, men ännu inte sett, blir det Dödens fält i Kambodja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista