1 av 4
Liselotte Karlsson och Martin Vare sänder sista morgonprogrammet från studio ett i radiohuset på Vallby i Västerås. Foto: Kristin Axinge Jaslin/SR.
2 av 4
Den allra sista ljudfilen som sändes ut fick förstås märkningen"Sista Morgonen" i datorn. Foto: Kristin Axinge Jaslin/SR.
3 av 4
Äntligen! Det här är en stund som Martin Vare väntat länge på. Foto: Kristin Axinge Jaslin/SR.
4 av 4
Nyhetspresentatör Elisabeth Adolfsson sänder den allra sista nyhetssändningen från Vallby. Foto: Kristin Axinge Jaslin/SR.
21 februari 2011

Sista sändningen från Vallby

Idag sändes det allra sista radioprogrammet från radiohuset på Vallby i Västerås. Det var morgonprogrammets programledare Liselotte Karlsson och Martin Vare som fick vara med om det historiska ögonblicket att sätta punkt i etern. Det skedde klockan nio, då sändningarna lämnades över till vårt tillfälliga tillhåll i Eskilstuna. Det blir ju ett glapp fram till fredag och premiärsändningen från det nya radiohuset i Mimerkvarteret i centrala Västerås. Elisabeth Adolfsson svarade för de sista nyhetssändningarna från Vallby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".