Kelu Rothoff
Kelu Rothoff Foto: Samira Jonsson Orfanidis/Sveriges Radio

Kelu Rothoff

Programledare/reporter
kelu.rothoff@sverigesradio.se 
Tel: 021-495 25 19

Vem är jag?

Jag ser naturligt och medfött sur ut med avslappnat ansikte. Men det är verkligen inte så! Jag är en glad människa som gärna inte sitter still. Jag trivs med många bollar i luften, nästan så att det blir lite stressigt. Jag försöker att dagligen vara på topp och bemöta alla med ett stort leende.

Jag är en infödd västeråsare och trivs bäst vid Mälaren. Jag är en nörd på hundar och får utlopp för nörderiet tack vare min bästa vän på fyra ben. Är man kompis med mig, får man en till på köpet, för Sigge får alltid hänga med – på allt.

Jag har precis kommit hem från Norrbotten där jag bott och studerat i tre år. Jag läste till journalist på Luleå Tekniska Universitet och bodde i Piteå under dessa år. Men det har jag lämnat bakom mig nu och siktar in mig på att stanna i Västerås och Västmanland. För det bästa jag vet är mina nära och kära som bor här.

Du kan ta en person ifrån Västerås, men aldrig Västerås från en person…. Eller något sådant. Det lät bättre när jag tänkte tyst för mig själv.

Vad gör jag på jobbet?

I början har jag fungerat som silvertejp gör. Jag är där det behövs. Ibland har jag varit nyhetsreporter, ibland programledare på förmiddagsprogrammet, ibland producent på morgonprogrammet.

Men nu börjar det arta sig och jag hittar min plats. Från och med nu huserar jag på Morgon i P4 Västmanland som både programledare, producent och reporter. En dröm sedan barnsben faktiskt.

Person jag skulle vilja träffa: Carina Bergfeldt, en oerhört skicklig journalist och förebild. En gång mailade jag faktiskt henne och frågade om jag fick intervjua henne till en skoluppgift när jag pluggade på LTU. Fick besviket nog inget gensvar. Försöker igen om några år.

Dold talang: Gilla mat som ingen annan gillar. Sådant som ostron. Sedan har jag ett namn som ingen annan i Sverige har, det är väl en talang i sig.

Favoritmusik: Musik som under konserter rör mig till tårar. Håkan Hellström och KENT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".