Så medverkar du i Karlavagnen

Karlavagnen startar normalt kl 21.40 (på fredagar redan 21.06). Strax före 21-nyheterna kan du höra en förannonsering om vad kvällens ämne är.
Kl 21.00 öppnar telefonslussen för att ta emot alla samtal.

Telefon:

Ring in till programmet på telefonnummer 099-110 90 eller, om du ringer från utlandet, +46 771-110900.
Varje samtal kostar 1 krona oavsett från vilken fast telefon man ringer. Även du som bor utomlands kan delta - men du ringer istället +46 771-110900 för att komma fram till slussen, som öppnar kl 21.00.
Om du ringer från mobiltelefon kan det tillkomma operatörsavgifter.

Det kan ibland vara svårt att komma fram eftersom det är så många som ringer. Varje kväll besvarar de som jobbar i slussen runt hundra samtal, och här görs ett mycket viktigt arbete. Det handlar om att på en ganska kort tid få fram vad du som ringer in vill prata om och i fall detta tillför kvällens ämne något.

När slusspersonalen pratat med dig och antecknat vad du vill säga skickas uppgifterna till producenten. Denna gör det slutliga urvalet av vilka som ska medverka i programmet och ringer i god tid upp för att förbereda dig på din medverkan i radio. Producenten kopplar över dig till tekniken och då kan du lyssna på programmet medan du väntar på din tur.
Du kan självklart också vara anonym i radion, men du ska vara beredd att uppge ditt namn till slussen när du ringer.

Vem medverkar i Karlavagnen?

Det är lyssnarnas berättelser och åsikter som är Karlavagnens ryggrad. Berättelser som når oss under direktsändning via telefon i slussen, via sociala medier eller sms. Ibland hittar redaktionen för ämnet relevanta röster och erfarenheter i andra forum, i bloggar, på twitter eller kanske via en grannes faster. Ibland medverkar experter och kända röster som hjälper oss att förstå komplexa ämnen och skeenden.

Hur sparas information om våra medverkande?

Kontaktuppgifter till de lyssnare som medverkar i programmet sparas under en period i vår logg. Ett verktyg som endast ett fåtal behöriga har tillgång till. Det gör vi för att se att inte samma person medverkar flera gånger varje vecka – vi vill ju att så många som möjligt skall få komma till tals. Men också för att kunna återkomma till en medverkande om frågor skulle uppstå. Vi sparar inga åsikter och uppgifter kring telefonnumer och ämne raderas med jämna mellanrum.

E-post:

Ett annat sätt är att e-posta till Karlavagnen. Producenten läser alla brev som kommer in före och under sändningen.
Adressen är: karlavagnen@sverigesradio.se
Glöm inte att ange ditt telefonnummer om du vill medverka!

SMS:

För att skicka sms till Karlavagnen;
Skriv srkarla i ett ord, mellanslag och ditt meddelande.
Numret är 722 50.
Det kostar 3 kronor plus eventuella trafikkostnader att skicka sms till oss.

Skriv direkt här på hemsidan eller på sociala medier 

Du har möjlighet att dela med dig av dina tankar direkt här på hemsidan. Skriv i kommenteringen för kvällens ämne. Vill du medverka i programmet kan du lämna ditt telefonnummer till programmet via mail för att slippa göra dina privata kontaktuppgifter offentliga.

Du kan också skriva kommentarer på Karlavagnens Facebook-sida, eller delta i diskussionen på Twitter.

Lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".