Veckans ämnen

Vecka 20

12/5 Naturist, javisst 
13/5 Ett steg på vägen
14/5 Potatis
15/5 Fritt 
16/5 Fritt o kort

Måndag 12 maj
NATURIST, JAVISST!
Rida, bada, spela golf - vad gör du helst naken och varför? För att det är naturligt, svalare eller av vilket skäl? Är du född in i naturistkulturen och skulle aldrig ifrågasätta den? Eller har du valt den som vuxen? Handlar naturism bara om nakenhet, eller är det en hel livsfilosofi? Vad går den ut på? Vilka fördomar möter du som naturist? Du som aldrig kan tänka dig att lämna textilstranden, tycker du att nakenaktiviteter borde förbjudas eller borde alla få göra som de vill? Har du hamnat på t ex en naturiststrand av misstag? Blev du avskräckt
eller omvänd?
Ring Stina Wollter i Uppsala!
Programmet börjar 22.12

Tisdag 13 maj
ETT STEG PÅ VÄGEN
Det handlar om förändring i Karlavagnen i kväll. Om att ta ett steg på väg mot något nytt.
Är du på väg? Har du tagit det första steget?
Det kan vara ett steg på vägen mot nytt jobb, mot ett sundare liv, mot att bryta ensamhet, mot mindre supande, mot mer tid tillsammans med barnen, en roligare trädgård, ett nytt boende...
Vi vill höra hur du gör för att börja något nytt eller avsluta något som du inte trivs med. Hur din väg ser ut och hur du tar dig fram för att komma dit du vill.
Eller - om du redan nått ditt mål - hur du gjorde, hur det var den där gången du tog de första stegen. Och om du ännu inte tagit steget - vad hindrar dig?
Ring Kjell Peder Johanson i Luleå och berätta!

Onsdag 14 maj
POTATIS
Denna sydamerikanska knöl har mer än något annat födoämne svingat den fattiga staten Sverige i utkanten av Europa upp från hungersnöd och undernäring till ett välmående samhälle där alla har mat för dagen. Men vilken betydelse har potatisen idag? Är den fortfarande din basföda och har en given plats på ditt middagsbord? Eller är den förpassad till midsommar och istället ersatt av pasta, ris eller bulgur? Slutade du äta potatis efter alla år i skolmatsalen med sönderkokta smaklösa vattniga och färglösa alibin för potatis?Kvällens Karlavagn ägnas helt åt potatisen. Har du ett smaskigt recept där potatis ingår eller har du frågor om hur du bäst odlar din potatis?
Programmet sänds direkt från potatisfälten på Bjärehalvön i nordvästra Skåne där färskpotatisen nu plockas för fullt nästan dygnet runt. På plats finns Lisa Syrén tillsammans med potatisbonden och entreprenören Anders Hugosson för att snacka potatis med just dig. Ring till Karlavagnen och prata om potatis. 099-110 80 Vi börjar efter sporten.

Torsdag 15 maj 
FRITT
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Uppsala finns Bosse Pettersson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Fredag 16 maj
FRITT OCH KORT 22.12-22.55
Marcus Birro är programledare från Norrköping. Telefonnumret är 099-11080. Skicka gärna en e-post till programmet Karlavagnen@sr.se .