Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 21

19/5 Hemma
20/5 En dikt i natten
21/5 Vad är du rädd för?
22/5 Tankar mot midnatt
23/5 Konst

Måndag 19 maj
HEMMA
Är borta bra men hemma bäst? Vad är i sånt fall hemma? Är det en äng, en ö, en känsla, ett hus, en skogsväg eller ett helt land? Känner du dig bara hemma omgiven av vissa människor? Hur mycket bryr du dig om ditt hem? Kan det vara hur stökigt som helst men ändå vara hemma? Har du till och med blivit hemmablind? Eller måste det bli precis som du vill ha det för att kännas som hemma? Är du mitt uppe i stora förändringar vad gäller ditt hem? Står du med flyttkartongerna och ska lämna det? Har hemma varit många olika ställen? Eller är hemma helt enkelt där du är just nu?Ring Bosse Pettersson hemma i Uppsala!

Tisdag 20 maj
EN DIKT I NATTEN
Den där dikten som ger dig tröst och styrka, dikten du skrivit till din älskade, dikten om klimathotet, dikten som får dig att minnas hemlandet, dikten du fått från ditt barnbarn, diktraderna som säger allt om livet, dikten som får dig att skratta...
Vi vill höra den - eller delar av den om den är lång! Vi vill veta mer om vad den betyder för dig, hur det var när du skrev den eller när du läste den första gången.
Ring Kjell Peder i Luleå!
Programmet startar 23.07

Onsdag 21 maj
VAD ÄR DU RÄDD FÖR?
Att kunna handskas med sina rädslor ger en frihet. Men det är inte alltid så lätt när jordbävningar och cykloner rasar. När känslan av otrygghet smyger sig tätt inpå. När oron för sina nära och kära allt mer tar överhanden i ens vardag.
Hur gjorde du för att hantera dina rädslor? Hur kom du över den där förlamande skräcken för någonting?
Ring till Karlavagnen och berätta om dina rädslor och hur du handskas med dom.
I Växjö finns Lisa Syrén för att prata med just dig.

Torsdag 22 maj
TANKAR MOT MIDNATT

Vad funderar du mest ikväll? Hur går dina tankar? Flyger de fritt eller är du väldigt fokuserad? Och på vad? Vad gör du just nu? Står du och bakar bröd, kollar att djuren har det bra, läser en deckare, förbereder morgondagens picnic, låser dörren till din arbetsplats, kör lastbil?
Ring till Stina Wollter i Uppsala.
Programmet börjar 23.07 och slussen öppnar klockan 22.00.

Fredag 23 maj
KONST
Är du intresserad av konst? Vilka konstnärliga uttryck får dig på kroken? Måste det vara vackert? När blev du provocerad av ett konstverk? Finns det gränser för konsten?
Är konst ett viktigt sätt att dela upplevelser och erfarenheter av att vara människa?
Vad får det kosta och vem ska betala? Och vad driver dig som själv är konstnär?
Ring Karlavagnen ikväll om konsten i våra liv. Marcus Birro är programledare från Norrköping. Slussen öppnar 21.00 och numret är 099-110 80.
Skicka gärna e-post till Karlavagnen@sr.se.