Veckans ämne i Karlavagnen

Vecka 22

26/5 Rör på dig annars dör du
27/5 Fritt
28/5 Övernaturligt
29/5 Organdonation
30/5 Fritt

Måndag 26 maj
RÖR PÅ DIG, ANNARS DÖR DU!
Vi blir bara fetare och fetare i västvärlden och samtidigt vet vi att träning underlättar när det gäller att t ex hålla vikten och minska risken för vissa sjukdomar. Ändå är vi många som avstår från att röra på oss mer än nödvändigt.
Är det brist på motion eller tillgången på mat som är problemet? Vad är det som gör att du inte kommer iväg? Eller är du ett riktigt träningsfreak och förstår inte problemet? Tränar du kanske t o m för mycket? 
Cyklar du till jobbet och är frustrerad för att det inte märks på vågen? Hur gör du för att få in motion i vardagen? Eller äter du njutningsfullt dina chips i soffan och vägrar höja pulsen?
Ring Bosse Pettersson, som tar vid efter Radiosporten ca 22.12.

Tisdag 27 maj
FRITT
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Luleå finns Kjell-Peder Johanson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Onsdag 28 maj
ÖVERNATURLIGT
En kväll startade eltandborsten av sig själv inne på toa. Lampan du släckte lyste helt plötsligt igen. Det finns inte en chans att jag ställde kaffemuggen där jag hittade den fem minuter senare. Varje natt är det nån som går på vinden i vårt nyköpta hus.
Vad har du upplevt för övernaturliga fenomen? Har det varit så påtagligt att du blivit rädd? Har du till och med tagit in hjälp av nån utomstående? Andeutdrivning, är det nåt du numer tror på efter att själv blivit hjälpt?
Vad har du för övernaturliga saker att tala om?
Ring Karlavagnen med Lisa Syrén och berätta.

Torsdag 29 maj
ORGANDONATION
I Sverige står just nu mellan 700 och 800 svenskar i kö i väntan på ett nytt organ. Är du en av dem? Hur mår du? Vad behöver du? Vilken hjälp får du? Eller har du redan hittat en donator och blivit opererad? Hur har livet förändrats efter det? Du som inte är sjuk eller har en anhörig som är det; hur ställer du dig till organdonation? Är det självklart för dig att anmäla dig till Donationsregisteret, eller är det fullkomligt otänkbart? Vad kan vi begära av våra medmänniskor? Var går gränser för våra önskningar?
Ring till Stina Wollter i Uppsala

Fredag 30 maj
FRITT
Karlavagnen gör ännu en kväll denna vecka fältet fritt för tyckande och berättande. Vad funderar du på idag? vad är du upprörd över? Vem vill du berömma eller ge en känga, och varför?
Går du och planerar för morgondagens sysslor?
Ring Marcus Birro i Norrköping och tala fritt ur hjärtat.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista