Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 23

2/6 Veckans värsta dag – veckans bästa dag 
3/6 Hur vill du ha det när du blir gammal?
4/6 Nöjen
5/6 I sommar ska jag äntligen…
6/6 Programmet utgår på grund av Nationaldagen

Måndag 2 juni
VECKANS BÄSTA DAG - VECKANS SÄMSTA DAG
Vilken dag i veckan tycker du bäst om? Är det måndag när du äntligen får gå till jobbet igen? Eller torsdag när du kan höra ditt favoritprogram på radio? Är det den dag då barnen kommer till dig? Dagen då kören tränar eller då du har din ridlektion?
Kort sagt - vilken veckodag ser du ofta fram emot? Varför?
För andra kan en viss veckodag var en man helst av allt vill hoppa över. Kanske är det fredag när arbetsveckan är slut? Eller söndag när du måste åka hemifrån, tillbaka till din studieort?
Ring Karlavagnen i Luleå och berätta vilken veckodag du ser fram emot eller helst vill undvika!
Programmet startar kl 22.13

Tisdag 3 juni
HUR VILL DU HA DET NÄR DU BLIR GAMMAL?
Oavsett om du är 20, 43, 58 eller 66 år idag så har du förmodligen en föreställning om hur du skulle vilja ha det på ålderns höst...
Hur vill du bo? Hur vill du att den hjälp du kanske behöver ska fungera? Vad tror du är viktigt för att tillvaron ska vara bra?
Hoppas du att dina barn ska ta hand om dig - eller är det tvärtom något du absolut inte vill? Vad i ditt liv vill du absolut inte behöva göra avkall på?
Hur ser din bild av att bli gammal på ett bra sätt ut?
Ring Karlavagnen i Luleå och berätta! 

Onsdag 4 juni
NÖJEN
Vad roar dig? Hur stor del av ditt liv ägnar du åt nöjen? Hur mycket tid och pengar lägger du på underhållning, tidsfördriv, förströelse... resor, restaurangbesök, dans, vad vet vi...
Lever vi i den bästa av världar eftersom så stor del av vår tid och kraft kan ägnas åt annat än överlevnad? Finns det en risk för att vi glömmer det som är viktigt?
Ring Karlavagnen ikväll och prata nöjen. Marcus Birro finns i Norrköping för att tala med just dig.

Torsdag 5 juni
”I SOMMAR SKA JAG ÄNTLIGEN...”
Säga nej då släkten kommer och invaderar? Laga den gamla folkdräkten från 1873? Resa till norge och joddla vid fjordarna? Lära dej att gå med de där stavarna du fick i julklapp? Reparera landstället eller kanske förhållandet? Läsa klart en hel bok? Inte göra något alls? Uppbrott, utbrott, uppgång, utgång, stillhet...- vad är det? Äntligen dags för nu när sommaren nalkas?
Vad har du längtat efter? Att skapa något, träffa speciella personer eller att gömma dej? Vad är det du vill ska hända i sommar? Vad vill du till varje pris undvika och varför?
Ring till Stina Wollter i Uppsala!

Fredag 6 juni
PROGRAMMET UTGÅR PÅ GRUND AV NATIONALDAGEN

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista