Vecka 26

Måndag 23 juni
Fritt
Marcus Birro i Norrköping

Tisdag 24 juni
Matkultur
Marcus Birro i Norrköping

Onsdag 25 juni
Unga Karlavagnen
Bosse Pettersson i Uppsala

Torsdag 26 juni
”Mitt bästa beslut”
Bosse Pettersson i Uppsala

Fredag 27 juni
Gränser
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 23 juni
FRITT
Midsommarhelgen är överstökad - blev den som du hoppades? Hände det något speciellt som du vill berätta om? Eller är du kanske debattsugen? Du bestämmer vad vi ska prata om i sommarkvällen.
Marcus Birro är programledare, själv just hemkommen från Zurich och fotbollsyran där. Ring slussen från klockan 21.00, numret är 099-11080. E-post tar vi emot på Karlavagnen@sr.se

Tisdag 24 juni
MATKULTUR
Mat kan vara så mycket - ett nödvändigt ont som många har svårt att hinna med på ett vettigt sätt... eller ett fantastiskt medel till hälsa, njutning och umgänge.

Vad har du för vanor och krav på dina måltider? Samlas hela familjen för att äta och prata eller är det upp till var och en att förse sig från kylen, i förbifarten. Hur blir det med matvanorna om man är ensam? Har du tagit till dig några av de matinfluenser som nått oss? Eller är det fortfarande den svenska husmanskosten som gäller? Kanske kommer du från en annan mattradition? Går den att återskapa här och hittar du de råvaror du behöver?

Marcus Birro är programledare från Norrköping. Ring slussen från klockan 21.00, numret är 099-110 80. E-post tar vi emot på Karlavagnen@sr.se

Onsdag 25 juni
UNGA KARLAVAGNEN
Ska du precis gifta dig? Ska du ta ett lån för första gången i ditt liv och tycker det känns jätteläskigt? Ska du t o m bli förälder, fast det inte direkt var planerat? Funderar du på att göra slut? Vill du berätta vilket som är världens bästa tv-spel? Eller är du bara uttråkad, kvar i stan när alla polare har dragit på roliga semestrar?

Ikväll är det dags för alla under 25 år att höras i Karlavagnen. Ring till doktor Bosse Pettersson! Slussen öppnar 22.40 och programmet börjar efter Radiosporten, ca 23.07-01.00.

Torsdag 26 juni
”MITT BÄSTA BESLUT”
När du bestämde dig för att gå, eller för att stanna - vilket är ditt livs bästa beslut? Att börja plugga eller sluta plugga? Flytta ut på landet? Skriva en kontaktannons? Slänga ut TV:n? Börja odla sparris? Fortsätta vara hemmafru? Säga upp dig, eller vara kvar på samma arbetsplats? Leta upp släktingar långt bort? Ta semester? Vilken situation förändrade hela ditt liv? Var det ett medvetet beslut, eller är det först efteråt som du insett hur viktigt det var att det blev just så?

Ring Bosse Pettersson och skicka gärna ett mail redan före programmets start, med din historia och ditt telefonnummer! Slussen öpnnar 22.40 och programmet tar vid efter Radiosporten, ca 23.07-01.00.

Fredag 27 juni
GRÄNSER på gott och ont
Synliga och osynliga gränser. Faktiska och mentala. Gränser mellan människor, mellan länder, mellan stad och land, mellan hjärtan, mellan grannar och arbetskamrater, mellan samhälls-klasser, mellan chefer och anställda, mellan män och kvinnor.
Vilka gränser går du enklast över? Vilka är svårare att passera? Vem har satt dina gränser? 
Har du kanske tagit dig över en nationsgräns för att komma till ett tryggare liv - på andra sidan gränsen? Ring gärna och berätta om det.
Marcus Birro tar emot ditt samtal från Norrköping. Slussen öppnar 21.00 och programmet börjar som vanligt 21.40.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".