VECKANS ÄMNEN I KARLAVAGNEN

Vecka 30

Måndag 21 juli
TATUERINGAR
Lisa Syrén i Växjö
Programmet startar 22.12

Tisdag 22 juli
VILKET HUNDLIV, MED HUNDPSYKOLOG CHARLOTTE SWANSTEIN
Lisa Syrén i Växjö
Programmet startar 22.12

Onsdag 23 juli
FRITT
Lisa Syrén i Växjö

Torsdag 24 juli
SÄLJ DIN STAD
Marcus Birro i Norrköping

Fredag 25 juli
BESATTHET
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 21 juli
TATUERINGAR
För inte så länge sedan markerade tatueringar en särskild social status och var ofta knutna till särskilda yrken, till exempel sjömän. I dag, bara några årtionden senare är tatueringen allmängods. I svankryggarna på tusentals mammor kan man se fjärilar, kinesiska tecken eller avancerade mönster. På snart sagt var mans skulderblad finns indianfjädrar, rytande tigrar eller klubbmärken för olika fotbollslag.
Vad har hänt? När gick tatueringen från att vara kåkfararegendom till kroppsideal?
Har du någon tatuering? Var gjorde du den och varför? Är den fortfarande lika snygg som för tio år sen? Varför satte du den på det stället du gjorde? Ångrar du dig? Fick du mersmak och kan inte sluta tatuera dig? Eller avskyr du tatuerade kroppar? Vill du slippa se alla dessa bilder och mönster när du är på stranden, står i snabbköpskön eller går på banken?
Ring Lisa Syrén i Växjö och prata om tatueringar, dina egna eller andras, snygga eller fula, gamla eller nya, coola eller töntiga.
Programmet startar 22.12

Tisdag 22 juli
VILKET HUNDLIV, MED HUNDPSYKOLOG CHARLOTTE SWANSTEIN
En efterfrågad kväll med en populär gäst i Karlavagnen. Hela kvällen ägnas åt våra fyrbenta vänner som skänker oss så mycket glädje men också ställer till huvudbry och problem.
Oavsett vilket kan du ikväll ringa till Karlavagnen och ställa frågor kring din hund. Hundpsykolog Charlotte Swanstein finns på plats för att besvara dina funderingar kring hundar. Du kan redan nu maila din fråga till karlavagnen@sr.se.
I studion i Växjö finns också kvällens programledare Lisa Syrén för att hjälpa till att förmedla dina frågor.
Programmet startar 22.12

Onsdag 23 juli
FRITT
När ämnet är fritt är det du som hör av dig till oss som bestämmer vad Karlavagnen ska handla om. Det kan vara allt från politik till relationer, från spännande upplvelser till tankar i natten. Något du funderat länge på eller något du varit med om just idag.
Ring Lisa Syrén i Växjö och dela med dig av dina tankar, känslor, erfarenheter, berättelser!

Torsdag 24 juli
SÄLJ DIN STAD
Somliga väljer att bo i storstaden där tempot är högt medan andra slår sig ner på landet för att få lugn och ro. Var bor du och varför bor du just där? Handlar det om att du är född och uppvuxen på orten och bara blivit kvar? Eller har du kanske flyttat tillbaks hem till dina gamla trakter igen?
Kräver ditt jobb att du bor där du gör?Eller är det rent av kärleken som dragit dig dit?
Vi vill veta vad som är det allra bästa med just din trakt. Hur skulle du sälja den om du skulle få uppdraget att göra en turistbroschyr? Är det närheten till naturen som är den stora tillgången? Eller utbudet av kultur? Det stora lugnet eller kanske det livliga bruset? Vad gör man i er bygd? Har ni några speciella traditioner? Och hur är sammanhållningen?
Ring Karlavagnen och Marcus Birro ikväll och ta chansen att sälja din stad/ort/bygd.

Fredag 25 juli
BESATTHET
Ämnet syftar inte på att någon skulle vara besatt av onda andar, utan ikväll vill vi belysa den mer vardagsnära besattheten. Alltså den sorten som mer kan liknas vid ett extremt intresse för något speciellt. Där intresset kanske blivit så stort och centralt att det bara är det som existerar. Besatthet som kanske snarare kan liknas vid dyrkan. Har du någon gång i livet känt dig besatt av något? Eller känner du någon som är fixerad vid något? När kan man egentligen kalla någon för besatt och vad är det för något? Är det sunt med besatthet? Man kan vara besatt av så mycket. Sport, mat, sprit, narkotika, sex, spel, shopping, musik, kändisar och böcker. När övergår intresset i besatthet? Och när blir besattheten farlig?
Ring Marcus Birro och Karlavagnen ikväll och berätta för oss om besatthet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista