Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 35

Måndag 25 augusti
När är sommaren slut?
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 26 augusti
Fritt
Eva Elke i Luleå

Onsdag 27 augusti
Att bli gammal
Lisa Syrén i Växjö

Torsdag 28 augusti
Livet på internat
Stina Wollter

Fredag 29 augusti
Hur mycket shoppar du?
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 25 augusti
NÄR ÄR SOMMAREN SLUT?
Hösten, hösten, hösten, överallt vi vänder våra öron, talas det om denna årstid. Som om sommaren definitivt är slut, fastän det fortfarande är augusti och varmt i vattnet. Är den det? När inträffade det i sådant fall? Vad är det som är avgörande för dig? Är det att skolan startar, att din semester slutade för flera veckor sedan, att vädret blir svalare, eller vilket datum vi skriver? Är det statiskt eller flexibelt och varierar från år till år? Ring Bosse Pettersson i Uppsala!
Programmet börjar kl 22.12.

Tisdag 26 augusti
FRITT
När ämnet är fritt är det du som hör av dig till oss som bestämmer vad Karlavagnen ska handla om. Det kan vara allt från politik till relationer, från spännande upplvelser till tankar i natten. Något du funderat länge på eller något du varit med om just idag.
Ring Eva Elke i Luleå och dela med dig av dina tankar, känslor, erfarenheter, berättelser!

Onsdag 27 augusti
ATT BLI GAMMAL
Hur är det att bli gammal? När är man gammal? Hur ser du på ålderdomen? Är ålderdomen lust- och glädjefylld eller bara packad med ångest. I kvällens Karlavagn pratar vi om att bli gammal. Hur ser du på att bli gammal? Du som kommer bli gammal eller som redan är det är välkommen att ringa. Kvällens programledare i Växjö är Lisa Syrén.

Torsdag 28 augusti
LIVET PÅ INTERNAT
Tillhör du dem som i flera års tid levt i en annan värld, nämligen det på ett internat? Varför hamnade du där? Kämpade du för att komma dit eller var det bara självklart att du skulle gå där? Hur såg en vanlig dag ut? Vad lärde du dig, vad hände, vad kände du och vilka människor följde med på resan? Vilka minnen har du tagit med dig därifrån? Saknar du med intensitet denna tid eller skulle du aldrig rekommendera någon internatlivet? Eller har du precis börjat och inte riktigt kommit in i rutinerna, men har massor av förväntningar?
Ring Stina Wollter i Uppsala!

Fredag 29 augusti
HUR MYCKET SHOPPAR DU?
Älskar du att handla? Vad köper du? Något du bara måste ha? Kan man bli lycklig av att konsumera?
Eller; tillhör du dem som sitter kvar i bilen när din partner sköter inköpen? Hatar att gå i butiker?
Hur ser du på konsumtionssamhället? Är det det som får ”hjulen att snurra” eller måste vi dra i nödbromsen för miljöns skull?

Marcus Birro i Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista