Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 36

Måndag 1 september
Diabetes
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 2 september
Indien
Eva Elke i Luleå

Onsdag 3 september
Fritt
Lisa Syrén i Växjö

Torsdag 4 september
I mitt barndomskök
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 5 september
Kreativitet
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 1 september
DIABETES
Man brukar säga att diabetes har blivit en folksjukdom. Kanske är du en av de mer än 350 000 svenskar som har någon form av diabetes. Hur påverkar det dig? Hur upptäckte du att du att det var något som inte stod rätt till? Hur mycket har den här diagnosen fått dig att tänka om helt när det gäller t ex maten? Eller struntar du helt i kostråden och lever här och nu istället? Hur mycket hänsyn visar folk i din omgivning till din sjukdom? Hur mycket vet och kan de om den? Är du kär i en diabetiker, förälder till en, eller jobbar du med sjukdomen varje dag?
Ring Bosse Pettersson i Upppsala!
Programmet börjar 22.12

Tisdag 2 september
INDIEN
I Karlavagnen i kväll vil vi prata om Indien! Berättelser om och från Indien, upplevelser, erfarenheter av landet. Indien är till ytan det det sjunde största landet i världen och det näst folkrikaste. Där ryms flera religioner och Indien kallas ofta för ”världens största demokrati”. Där finns stor fattigdom jämsides med en snabb utveckling av näringsliv och utbildning.
Har du jobbat i Indien? Kommer du från Indien? Har du rest i Indien? Vad har du upplevt, vad har du lärt dig, vad längtar du tillbaka till?
Ring Eva Elke i Luleå och berätta om ditt Indien!

Onsdag 3 september
FRITT
När ämnet är fritt är det du som hör av dig till oss som bestämmer vad Karlavagnen ska handla om. Det kan vara allt från politik till relationer, från spännande upplvelser till tankar i natten. Något du funderat länge på eller något du varit med om just idag.
Ring Lisa Syrén i Växjö och dela med dig av dina tankar, känslor, erfarenheter, berättelser!

Torsdag 4 september
I MITT BARNDOMSKÖK
Ta oss med genom tidslagren till det kök där du satt och dinglade med benen som liten. Glänta på dörren, titta in och berätta vad du ser. Dela med dig av tapetens mönster, bordets märken, dofterna, ljuden, smakerna, samtalen, scenerna, din mammas ryggtavla vid diskbänken …
Hur såg det ut? Hur var morgnarna, middagarna, kvällarna? Minns du någon särskild händelse i det där köket eller var det vardagens rutiner, köksklockans tickande, läxläsningen med limpmackan och ett glas mjölk bredvid som etsade sig fast i ditt minne? Eller är du fortfarande barn och sitter kvar där? Ring Stina Wollter i Uppsala!

Fredag 5 september
KREATIVITET
Vad är kreativitet för dig? Ett självklart tillstånd av inspiration och flöde? Eller mest hårt arbete? Kanske till och med något ångestladdat?

Vad får du ur dig när kreativiteten flödar? Målningar, texter, tekniska lösningar, affärsidéer eller fantastiska middagar? Måste kreativitet vara nyskapande?

Är kreativiteten på topp när man är barn för att sedan dala... eller kan kreativitet växa genom livet?

Vad hämmar din kreativitet?

Marcus Birro är programledare från Norrköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista