Vecka 41

Måndag 6 oktober
Börsoro
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 7 oktober
Fritt
Kjell-Peder Johansson i Luleå

Onsdag 8 oktober
Varslad och oönskad (OBS, ämne ändrat)
Lisa Syrén i Växjö
Programmet börjar 22.12

Torsdag 9 oktober
Statare
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 10 oktober
Gnäller vi för mycket - eller för lite?
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 6 oktober
Börsoro
Ena dagen ser vi en positiv vändning för att nästa dag matas med rubriker om ”finanskollaps” i USA. Här i Sverige blir vi mer och mer rädda om våra pengar, samtidigt som allt fler tror att vi redan är inne i långkonjunktur.
Hur ser det ut hos dig? Funderar du på att sälja huset men tvekar just nu? Gör du dig av med alla dina aktier och satsar på premieobligationer istället? Undrar du om du har jobbet kvar i morgon? Vem litar du på; din personliga bankman, vännerna, din partner,analytikerna, politikerna, eller enkom dig själv? Överväger du att ta ut dina pengar på banken och sy in dem i madrassen?
Kort sagt; hur mycket oroar du dig för om börsen går upp eller ner och vad gör du åt det?
Ring Bosse Pettersson och berätta!
Programmet börjar kl 22.12.

Tisdag 7 oktober
Fritt
När ämnet är fritt är det du som hör av dig till oss som bestämmer vad Karlavagnen ska handla om. Det kan vara allt från politik till relationer, från spännande upplvelser till tankar i natten. Något du funderat länge på eller något du varit med om just idag.
Ring Kjell-Peder Johanson i Luleå och dela med dig av dina tankar, känslor, erfarenheter, berättelser!

Onsdag 8 oktober
Varslad och oönskad
Idag kom nästa chockbesked. Volvo personvagnar varslar flera tusen personer om uppsägning. Effekterna sprider sig som ringar på vattnet till Volvos underleverantörer med ytterligare tusentals arbetstillfällen som är hotade. När konjunkturen tvärnitar och finansmarknaden befinner sig i fritt fall tvingas många sluta sitt jobb och gå ut i tider av stor oro, ovisshet och minskad framtidstro.
I Karlavagnen ikväll vill vi höra din berättelse och dina tankar kring varsel och uppsägningar. Har du själv drabbats, idag, de senaste veckorna eller tidigare? Hur gick dina tankar? Hur vände du den negativa spiralen? Hur tog dig igenom den tunga tiden? Är du anhörig till nån som nyligen blivit av med sitt jobb? Hur påverkar det familjen? Tvingades ni flytta? Vad innebar det? Går du just nu i flyttankar för att kunna få ett nytt jobb?
Kvällens Karlavagn ägnas helt åt effekterna av dagens chockbesked då mängder av människor blivit av med sina jobb. Hur påverkas du? Hur går dina tankar? Hur hanterade du din uppsägning?
Ring Lisa Syrén i Växjö och prata hur det är att vara varslad och oönskad och hur du kom vidare.
Programmet börjar 22.12

Torsdag 9 oktober
Statare
Vi är många som har hört beskrivingar av hur de hade det; mycket slit och trånga, dragiga bostäder. Hur väl stämmer det med verkligheten? Har du själv upplevt statarlivet? Eller hört berättas om det? Vilka är dina minnen eller bilder? Hur fungerade det t ex att få betalt in natura? Hur var det som kvinna att uppfostra barn i en statarlänga? Eller att vara en av dessa ungar? Hur länge gick du i skolan? Är du stolt över din bakgrund eller skäms du över den? Vad vill du komma ihåg och vad vill du glömma? Vad har gått förlorat? Vilken är den största skillnaden mellan statarlivet och det liv du lever idag?
Ring Stina Wollter i Uppsala

Fredag 10 oktober
Gnäller vi för mycket - eller för lite?
Vad har vi att vinna på att beklaga oss? Är det bra att gilla läget, bita ihop och streta på? Eller anpassar vi oss kanske för mycket?
Man ska inte klaga heter det ju... varför inte då? Var går gränsen mellan konstruktiv kritik och bara gnäll?
I början av programmet pratar Marcus Birro med författaren Hanne Kjöller som menar att vi lever i en ”lidandekultur”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista